Ga naar de inhoud
Voetbal

Supportersvereniging FC Groningen blij met vertrek Fledderus

De Supportersvereniging FC Groningen heeft positief gereageerd op het ontslag van technisch directeur Mark-Jan Fledderus bij de hekkensluiter van de Eredivisie. "Het was een onhoudbare situatie geworden", zegt voorzitter John de Jonge.

"Hopelijk is het niet te laat", aldus De Jonge. "Natuurlijk is het een persoonlijk drama voor Fledderus, maar hij is verantwoordelijk voor de situatie waarin we nu zitten. Normaal gesproken moeten de trainers weg, maar dat is al gebeurd. Nu moeten we de positieve sentimenten terugkrijgen."

Op de vraag wie Fledderus moet opvolgen, heeft De Jonge meteen twee namen paraat. "Roy Beukenkamp of Henk Veldmate, zij hebben het in het verleden goed gedaan bij Groningen. Ik weet helemaal niet of dat reëel is, maar er moet wel snel iemand komen. We moeten twee scenario’s klaar hebben: één voor handhaving en één voor de Keuken Kampioen Divisie. Ook moeten we de scouting bekijken, want die is de laatste jaren eveneens niet succesvol geweest."

Degradatiegevaar

De Jonge: "Wij zullen in ieder geval niet opgeven. Pas als we 4 punten achterstaan voor de laatste wedstrijd is het klaar. We hebben nu eerst met FC Twente en PSV twee zware wedstrijden voor de boeg en daarna hebben we twee belangrijke duels met FC Emmen en Excelsior. Die laatste twee moeten we eigenlijk winnen, want dan hebben we al onze concurrenten gehad. Wij moeten er de komende tijd als supporters vol achter staan, want daar mag het in ieder geval nooit aan liggen."

Groningen staat in de Eredivisie op de laatste plaats met 12 punten uit negentien wedstrijden, op 4 punten achterstand van de veilige vijftiende plaats.

Bron: ANP