Ga naar de inhoud
Voetbal

Heerenveen haalt twee Noorse aanvallers op slotdag transfermarkt

Sc Heerenveen heeft op de slotdag van de transfermarkt twee aanvallers uit Noorwegen aangetrokken. Na de 19-jarige spits Daniel Karlsbakk, die werd aangetrokken als vervanger van Amin Sarr, presenteerde de nummer 8 van de Eredivisie ook de 21-jarige vleugelaanvaller Osame Sahraoui. Hij komt over van Valerenga en ondertekende in het Abe Lenstra-stadion een contract tot de zomer van 2026.

"Osame staat bekend als een begaafd talent en wij denken dat hij zich hier uitstekend verder kan ontwikkelen", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Met hem erbij krijgen we meer opties voorin. Het is een technische en talentvolle vleugelspeler met een goede individuele actie. Wij denken dat onze supporters zo'n speler graag in het Abe Lenstra-stadion zien."

Eerder op de dag ondertekende Karlsbakk, eveneens een Noorse jeugdinternational, ook al een contract voor 3,5 jaar. Hij nam het rugnummer 9 over van de Zweed Sarr, die voor 11 miljoen euro overstapte naar Olympique Lyon. Heerenveen versterkte zich eerder met Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely en Jeffrey Bruma.

Bron: ANP