Ga naar de inhoud
Voetbal

Verdediger Te Wierik laat contract bij FC Groningen ontbinden

Verdediger Mike te Wierik heeft zijn contract bij FC Groningen laten ontbinden. De 30-jarige Te Wierik lag tot de zomer van 2024 vast, maar vertrekt nu bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Hij kan zo ook na het sluiten van de transfermarkt, om middernacht, bij een andere club een contract tekenen.

Te Wierik kreeg de afgelopen weken amper speeltijd van trainer Dennis van der Ree. De verdediger begon het seizoen wel als basiskracht. FC Groningen versterkte zich de afgelopen weken in defensief opzicht met onder anderen een Deen en een Tsjech.

Groningen verloor de laatste zeven competitiewedstrijden en werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg. "Ik vind het jammer dat een mooie periode bij de club zo moet eindigen, maar we hebben in goed onderling overleg besloten om het contract te ontbinden", aldus Te Wierik, die begin 2021 terugkeerde bij FC Groningen na een teleurstellende periode bij de Engelse club Derby County. Hij speelde eerder jaren voor Heracles Almelo.

Bron: ANP