Ga naar de inhoud
Voetbal

Deense bondscoach Hjulmand wuift geruchten over Ajax weg

Ajax hoeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer niet aan te kloppen bij de Deense bondscoach Kasper Hjulmand. De 50-jarige Hjulmand blijft de nationale ploeg trouw, zo benadrukt hij in een bericht op Twitter.

"Ik kijk uit naar het begin van de volgende kwalificatiereeks. Samen met de spelers ben ik klaar om te vlammen en te laten zien dat het Deense elftal er weer is", aldus Hjulmand, die daarmee volgens de Deense bond "alle twijfels over zijn toekomst" wil wegnemen.

Hjulmand werd vorige week door onder anderen zijn landgenoot Kenneth Perez getipt als mogelijke nieuwe trainer van Ajax. De landskampioen ontsloeg donderdag na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) trainer Alfred Schreuder. Met John Heitinga als interim-trainer op de bank won Ajax zondag bij Excelsior (1-4). De clubleiding heeft nog niets gezegd over het vervolg. Mogelijk maakt Heitinga het seizoen af.

Hjulmand is sinds 2020 bondscoach van Denemarken. Hij leidde zijn ploeg in 2021 naar de halve finales van het EK. Op het WK van eind vorig jaar in Qatar bleef Denemarken steken in de groepsfase. De Denen beginnen de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland op 23 maart tegen Finland.

Bron: ANP