Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV weigert miljoenenbod van Paris Saint-Germain op Bakayoko

PSV heeft een bod van Paris Saint-Germain op Johan Bakayoko geweigerd. De Franse topclub had een bedrag van 8 miljoen euro over voor de 19-jarige Belgische aanvaller. Dat bedrag had door bonussen op kunnen lopen tot 15 miljoen.

"Dat zijn van die dingen die je zelfs in de voetballerij niet aan ziet komen. Het zijn vreemde dingen in deze periode", zei algemeen directeur Marcel Brands dinsdag op de laatste dag van de transfermarkt.

PSG nam maandag contact op met Brands, die vanwege het vertrek van directeur voetbalzaken John de Jong in september deze transferperiode ook de transfers voor zijn rekening neemt. "Ze zeiden letterlijk: hij speelt niet bij jullie en bij ons gaat hij spelen. Volgens mij speelt hij op dezelfde positie als Messi, dacht ik nog. Maar het is wel een compliment aan PSV en Bakayoko dat zo'n club aan dit talent denkt."

Uitleg Brands

PSV ging niet op de aanbieding in. Brands: "Dit is niet onze visie. We willen talenten uit onze opleiding graag opleiden. En we willen ze wel als 'eindproduct' afleveren en dat is hij nog niet. We hopen dat hij dat in de toekomst wel gaat worden."

Eerder deze transferperiode liet PSV wel Cody Gakpo (50 miljoen euro naar Liverpool) en Noni Madueke (40 miljoen euro naar Chelsea) gaan. "De transfer van Madueke was financieel niet noodzakelijk en eigenlijk ook niet verwacht", aldus Brands. "Hij heeft een half jaar niet gespeeld door blessures. Privé had hij het moeilijk in Nederland, hij wilde naar familie. We hebben toen duidelijk aangegeven: dat doen we nog niet in de winter, dan heeft hij nog te weinig waarde. Hij moet een half jaar knallen en kan dan in de zomer weg. Ik heb letterlijk tegen zijn vader gezegd: of er moet een club 40 miljoen betalen. Je denkt dat zo'n club niet komt, maar die kwam wel."

Geen uitgaande transfers meer

Trainer Ruud van Nistelrooij zei eind december, kort na de transfer van Gakpo, dat niemand deze transferperiode meer mocht vertrekken bij PSV. "Toen dit exceptionele bod op Madueke kwam, was Ruud ook van mening dat we niet moesten weigeren", vertelde Brands. "Dit geeft ons ook weer mogelijkheden voor de toekomst. We hebben wel direct gezegd: laten we één of twee vervangers halen."

PSV kwam uit bij spits Fábio Silva van Wolverhampton Wanderers en aanvallende middenvelder Thorgan Hazard van Borussia Dortmund. Beide voetballers worden gehuurd. Verder vervangt linksback Patrick van Aanholt de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Philipp Max.

Transferperiode "drukker dan verwacht"

"Ik zou deze naar verwachting 'rustige' transferperiode doen", zei Brands. "Maar het werd iets drukker dan gedacht. Het leek wel een 'Engelse' transferperiode."

Bron: ANP