Ga naar de inhoud
Voetbal

Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar in halve finale beker

Barcelona en Real Madrid zijn aan elkaar gekoppeld in de halve finale van de Copa del Rey. De uitslag van de bekerloting betekent dat er dit seizoen maar liefst vijf officiële Clásico’s zijn.

De heenwedstrijd in de halve eindstrijd van de beker staat op 1 of 2 maart in Madrid op het programma, waarna de terugwedstrijd in Barcelona op 4, 5 of 6 april volgt. De andere halve finale gaat tussen Osasuna en Athletic Club.

Eerder dit seizoen speelden Barcelona en Real Madrid al twee keer een officiële wedstrijd tegen elkaar. Op 16 oktober versloeg Real Madrid de aartsrivaal in het competitieduel in het Bernabéu (3-1), waarna Barcelona met dezelfde cijfers de finale van de Spaanse Supercup in Riyad won. Op 19 maart staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar in de competitie in het Camp Nou. Barcelona en Real Madrid speelden tijdens de voorbereiding op het seizoen in juli ook nog een wedstrijd in de Verenigde Staten, die de Catalaanse ploeg met 1-0 won.

Barcelona is koploper in Spanje met 47 punten uit achttien wedstrijden, naaste belager Real Madrid volgt op 5 punten achterstand.

Bron: ANP