Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Slot: onacceptabel dat Feyenoord geen strafschop kreeg

Trainer Arne Slot vindt dat Feyenoord een strafschop is onthouden tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1). "Dit was echt een onacceptabele beslissing", mopperde de coach van de koploper van de Eredivisie. "En dat in zo'n cruciaal duel. Het was voor mij 100 procent een penalty."

Slot doelde op een handsbal van Robin Pröpper die niet werd bestraft door scheidsrechter Allard Lindhout. "Pröpper kreeg een heel licht duwtje van Giménez", zei de trainer van Feyenoord. "Maar dat was geen overtreding. De eerste duw was van Brenet. En de scheidsrechter bestrafte dit soort duwtjes niet in de eerste 84 minuten."

De videoscheidsrechter besloot Lindhout niet te corrigeren. "Daarom vind ik het spel niet veel eerlijker geworden met de videoscheidsrechter", zei Slot. "Want die grijpt nooit in omdat er wel een beetje is geduwd. Wij zijn gewoon benadeeld. En nu houden we er over op. Volgende week spelen we tegen PSV. Daar gaan we ons op richten."

Ron Jans snapte de irritatie bij Slot en de spelers van Feyenoord. "Hij had die strafschop kunnen geven. Ik was niet ontevreden over die beslissing", zei de coach van FC Twente. "Maar ik heb ook heel veel Rotterdams theater gezien in deze wedstrijd. Spelers gingen naar de grond en grepen naar hun hoofd na lichte duwtjes. En misschien was het slim dat doelman Justin Bijlow die bal weggooide op het moment dat wij de inworp wilden nemen, maar het was wel onsportief."

Bron: ANP