Ga naar de inhoud
Voetbal

Vitesse weet weer wat winnen is na zege bij Heerenveen

Vitesse heeft voor het eerst sinds 22 oktober weer een overwinning geboekt. De ploeg van Phillip Cocu was met 3-1 te sterk voor sc Heerenveen.

Ondanks de zege blijft Vitesse op de veertiende plaats staan met 19 punten uit negentien wedstrijden. Nummer 8 Heerenveen heeft 27 punten.

De ogen waren voor aanvang gericht op de dug-out van Vitesse, waar Davy Pröpper plaatsnam als bankzitter. De 31-jarige middenvelder, die vorig jaar bij PSV abrupt stopte als voetballer, keerde terug in het profvoetbal met een contract tot 2024 bij de Arnhemmers.

Goede kans

Vitesse kreeg al snel een goede kans om de score te openen. Na een fraaie pass van Million Manhoef wist Matus Bero de bal echter niet langs Xavier Mous, de vervanger van de geblesseerde Andries Noppert, te krijgen. Kjell Scherpen redde daarna op een schot van Heerenveen-aanvaller Amin Sarr.

De Friezen kwamen in de 21e minuut alsnog op 1-0 via Pelle van Amersfoort. De middenvelder werd weggestuurd op de linkerflank, trok naar binnen en mikte de bal in de verre hoek. Tien minuten later stond het alweer gelijk, nadat Bartosz Bialek een verkeerd geraakte inzet van Manhoef voor zijn voeten had gekregen, 1-1.

Fraaie combinatie

Vitesse kwam vlak voor rust op 2-1 dankzij een treffer van Gabriel Vidovic. Manhoef besliste vervolgens de wedstrijd na een fraaie combinatie met Bero. Pröpper maakte in de 66e minuut zijn rentree als invaller.

Bron: ANP