Ga naar de inhoud
Voetbal

RKC Waalwijk wint tegen FC Emmen voor het eerst in 2023

RKC Waalwijk heeft tegen FC Emmen de eerste overwinning van 2023 geboekt. De Brabanders van coach Joseph Oosting wonnen thuis met 2-0. Het is de vijfde zege van het seizoen. RKC blijft desondanks op de tiende plaats staan. FC Emmen staat vijftiende.

Emmen-coach Dick Lukkien moest het in Waalwijk doen zonder de geblesseerde Rui Mendes en Miguel Araujo. Bij RKC stond Michiel Kramer voor het eerst sinds 22 oktober in de basis. De spits zorgde al in de 3e minuut voor de 1-0. Achter het standbeen langs tikte hij de voorzet van Mats Seuntjens binnen. Het werd 2-0 voor de thuisploeg door een schot van Julian Lelieveld. De voorzet van Thierry Lutonda werd door Iliass Bel Hassani niet goed verwerkt en de bal viel voor de voeten van Lelieveld, die uithaalde.

FC Emmen verloor nog in de eerste helft Richairo Zivkovic, die na een blessure niet meer verder kon. RKC raakte aan het begin van de tweede helft Bel Hassani kwijt. Die kreeg na ingrijpen van de VAR van scheidsrechter Robin Hensgens rood voor een overtreding op Mark Diemers. Tegen tien man lukte het FC Emmen, dat vorige week nog won van PSV, nauwelijks om nog gevaarlijk te worden. Een kopbal van Oussama Darfalou belandde in de handen van Etienne Vaessen, die in de extra tijd nog een omhaal van Ahmed El Messaoudi stopte.

Bron: ANP