Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetballer Caicedo smeekt Brighton om recordtransfer naar Arsenal

Voetballer Moisés Caicedo heeft zijn Engelse club Brighton & Hove Albion openlijk gevraagd of hij mag overstappen naar Arsenal. De koploper van de Premier League deed naar verluidt een bod van 60 miljoen pond (omgerekend bijna 70 miljoen euro) op de middenvelder uit Ecuador, maar Brighton wees dat bod af. In een bericht op Instagram smeekt de 21-jarige Caicedo zijn werkgever om hem te laten gaan.

"Ik ben de jongste uit een gezin met tien kinderen uit een arme wijk in Santo Domingo in Ecuador. Het is altijd mijn droom om de meest succesvolle voetballer ooit van Ecuador te worden", schrijft Caicedo. "Ik ben trots dat ik een recordbedrag voor Brighton kan ophalen, dat de club kan helpen om succesvol te blijven. De fans hebben me in hun harten gesloten en zij zullen altijd in mijn hart zitten. Ik hoop dat ze begrijpen dat ik deze enorme kans wil pakken."

Brighton & Hove Albion nam de Ecuadoraan in 2021 over van de Belgische club Beerschot. Caicedo is dit seizoen een belangrijke kracht op het middenveld bij de nummer 6 van de Premier League. De international van WK-deelnemer Ecuador ligt nog tot de zomer van 2025 vast bij Brighton, dat het zondag in het toernooi om de FA Cup opneemt tegen Liverpool. Manager Roberto De Zerbi hoopt dat Caicedo in ieder geval het seizoen afmaakt bij zijn club.

Brighton verkocht onlangs al de Belgische aanvaller Leandro Trossard voor 27 miljoen pond aan Arsenal.

Bron: ANP