Ga naar de inhoud
Voetbal

Hekkensluiter FC Groningen huurt Tsjechische verdediger

FC Groningen heeft Matej Chalus op huurbasis vastgelegd. De 24-jarige Tsjechische centrale verdediger komt over van de Zweedse club Malmö FF en sluit per direct aan bij de Groningers.

Chalus speelde in Tsjechië onder meer voor Slovan Liberec en stapte vorig jaar over maar Malmö FF. Hij kwam met de Zweedse ploeg in actie in de Europa League.

FC Groningen versterkte zich deze winter ook al met verdediger Mads Bech Sørensen en middenvelders Johan Hove en Aimar Sher. "In deze fase zoeken wij naar spelers die ons meer stabiliteit gaan geven in onze strijd weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die onder vuur ligt bij de achterban. "Het is een feit dat we te veel tegengoals krijgen vanuit spelhervattingen en voorzetten. Matej is een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid. Matej weet wat er in deze fase bij FC Groningen wordt gevraagd. Wij denken daarom dat hij ons op dit moment direct kan helpen."

FC Groningen zakte donderdagavond naar de laatste plaats in de Eredivisie nadat de ploeg van interim-trainer Dennis van der Ree thuis met 1-0 van SC Cambuur had verloren.

Bron: ANP