Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax heeft mogelijk zondag al nieuwe coach op bank zitten

Edwin van der Sar sluit niet uit dat er zondag tijdens het uitduel met Excelsior al een nieuwe hoofdtrainer bij Ajax op de bank zit. "Dat zou kunnen", zei de algemeen directeur vlak nadat hij Alfred Schreuder had ontslagen. "En anders doen Michael Reiziger en Richard Witschge de coaching."

Het lijkt erop dat Ajax al was voorbereid op een vertrek van Schreuder. "Een club als Ajax moet overal op voorbereid zijn", zei Van der Sar na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). "Maar ik ga hier verder niets over zeggen."

Van der Sar hield open of Ajax een trainer voor de korte of lange termijn gaat aanstellen. Ook wilde hij niet zeggen of een externe of interne oplossing zijn voorkeur heeft. De oud-doelman weigerde ook op namen in te gaan.

Van de bekende Nederlandse trainers is Peter Bosz op dit moment op zoek naar een club. Frank de Boer, ook een oud-trainer van Ajax, bekeek het duel met Volendam in de ArenA. Wie weet probeert Van der Sar de vertrokken bondscoach Louis van Gaal wel tot een tijdelijke terugkeer te verleiden. John Heitinga heeft op dit moment Jong Ajax onder zijn hoede. Hij was in beeld om als assistent van Schreuder aan de technische staf te worden toegevoegd.

Schreuder werd echter vlak na het duel met Volendam ontslagen. Onder hem wacht Ajax al zeven competitieduels vergeefs op een zege. Schreuder werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Erik ten Hag. Hij tekende een contract tot medio 2024.

Bron: ANP