Ga naar de inhoud
Voetbal

Gelredome-eigenaar Van de Kuit hoort niets van 'muisstil' Vitesse

Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit van Nedstede heeft met verbazing gereageerd op de uitlatingen van Vitesse over de situatie rondom de huur van het stadion. De verhuurder was vooral verrast door de claim dat de club zijn best heeft gedaan om tot een oplossing te komen, want in de ogen van de verhuurder is het "al jaren muis- en muisstil vanuit Vitesse".

Vitesse en Van de Kuit liggen al sinds 2018 in de clinch over de huur van het stadion, zo berichtte De Gelderlander. De club zegde indertijd het contract op, aangezien Vitesse de huursom van 1,85 miljoen euro te hoog vond. Dit contract loopt eind september af. Er lopen nu een rechtszaak én een kort geding over de kwestie. De licentiecommissie van de KNVB zou als ultieme straf de licentie van Vitesse kunnen intrekken, indien de club niet snel duidelijkheid heeft over de beschikbaarheid van een stadion.

Volgens Van de Kuit blijkt uit weinig dat Vitesse zijn best doet om een oplossing te vinden, zoals de club claimt. "Ik heb geprobeerd om te helpen", zegt Van de Kuit donderdag tegenover het ANP. "Ik heb vaker tegen algemeen directeur Pascal van Wijk gezegd: 'kom nou met een voorstel'. Maar dan krijg ik amper reactie, behalve dat de prijs omlaag moet. Het lijkt alsof hij niets kan en niets mag, hij zoekt geen toenadering."

Know your customer

"De oude Russische eigenaar heeft de club verkocht en die Amerikaan Coley Parry is nog niet aan de bal, er is een bestuursvacuüm. Van Wijk kan met niemand overleggen." Waar de oude eigenaar in ieder geval duidelijk was, is de beoogde koper Parry voor Van de Kuit een onbekende. "De huur werd in 2018 onder die Rus opgezegd, een week nadat ik eigenaar werd. Hij wilde de huur halveren en zei: 'een halve huur is beter dan geen huur', waarop ik antwoordde dat een heel stadion beter was dan geen stadion. De achtergrond van de nieuwe koper is onbekend. Ik ben van het principe 'know your customer', maar Parry zegt 'bekijk het maar'."

Van de Kuit verwacht niet dat Vitesse snel in de problemen komt met de licentie. "Het is net als met een bekeuring. Er is een stappenplan. Je krijgt eerst een boete, dan nog een boete en dan moet je gaan praten. Ik zit te wachten op een telefoontje en stuur zelf elke week een mail, maar daar krijg ik geen reactie op. Maar ze zijn nog lang niet bij het intrekken van die licentie. Ze pieken te vroeg, maar dat gebeurt wel vaker met Vitesse."

Bron: ANP