Ga naar de inhoud
Voetbal

Blind over breuk met Ajax: na RKC-uit werd Schreuder persoonlijk

De breuk tussen Daley Blind en Ajax-trainer Alfred Schreuder is ontstaan tijdens de rust van de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, eind oktober. Dat stelt Blind, tegenwoordig speler van Bayern München, woensdag in een interview met het AD.

Halverwege RKC tegen Ajax was de stand 1-1. "Wat daar gebeurde, heeft veel veroorzaakt", aldus Blind. "We speelden niet goed. Schreuder begon in de rust over dat ons drukzetten niet goed ging. Dat moest anders. 'What do you think?' vroeg hij aan een paar aanvallers. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: 'You shut up! Shut your mouth and sit down!'"

Ajax won de wedstrijd in Waalwijk met 4-1. Blind werd tijdens de rust gewisseld.

Huntelaar

Vier dagen na de ontmoeting met RKC, was Blind tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-3) nog wel basisspeler. Dat was de laatste keer. "Laat ik duidelijk zijn, ik twijfel er niet aan dat het persoonlijk werd na RKC", zegt de 99-voudig international van Oranje. "Ik ben ervan overtuigd."

Blind haalt in het interview ook uit naar Klaas-Jan Huntelaar. De technisch manager van Ajax zei zaterdag in een interview in Het Parool dat het voor Blind "een klap in het gezicht" zou zijn geweest toen hij door eigen fans werd uitgefloten. Zijn reserverol de laatste weken voor het WK was vervolgens de druppel.

"Hij moet niet voor mij praten", aldus Blind tegen het AD. "Dat was helemaal niet de druppel. De druppel was: van eerste keus op een positie degraderen naar vierde keus. En dat de trainer me totaal negeerde na een aanvaring in de rust tegen RKC. Huntelaar zette mij op tegen de supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt. Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij."

Bron: ANP