Ga naar de inhoud
Gelijkspel

Ajax verliest kostbare punten tegen Twente na vroege rode kaart Rensch

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente in de Eredivisie heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar op een gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA (0-0). Devyne Rensch kreeg in de 35ste minuut een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel.

Veel supporters van Ajax vragen zich af of de clubleiding nog steeds een toekomst ziet met trainer Alfred Schreuder. De kampioen is naar de derde plaats van de ranglijst gezakt en kan deze speelronde nog worden gepasseerd door PSV. Als Feyenoord zondag wint van FC Groningen, begint de koploper uit Rotterdam volgende week met een voorsprong van 5 punten aan het thuisduel met Ajax.

Kansen Twente

Door de aftocht van Rensch moest Ajax bijna een uur met tien man spelen, maar ook met elf spelers op het veld was de thuisploeg de onderliggende partij. FC Twente had in de eerste 8 minuten liefst driemaal kunnen scoren. Maar Václav Cerny schoot op de paal en Michel Vlap kopte op de paal. Ricky van Wolfswinkel verzuimde te profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Rensch, die na 35 minuten nogmaals in de fout ging.

Liz
Lees ook:
Liz ontwierp Ajax-bruidsjurk: 'Mensen willen er echt in trouwen'

De verdediger moest van het veld omdat hij de doorgebroken Van Wolfswinkel naar de grond trok. Rensch kreeg weinig mee van die rode kaart. Hij kreeg tijdens een valpartij een schoen van de spits van FC Twente in zijn gezicht en moest met een brancard van het veld. Veel ploeggenoten van Rensch vonden de rode kaart zwaar bestraft. Van Wolfswinkel was ruim 20 meter verwijderd van het doel toen hij aan zijn schouder werd getrokken.

Slordig en zonder vertrouwen

Ajax speelde slordig en zonder vertrouwen. De supporters achter het doel zongen al na 20 minuten 'Schreuder rot op'. In zo'n sfeer is het lastig voetballen als het toch al voor geen meter loopt. Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Steven Bergwijn waren hersteld van een griep en keerden als wisselspelers terug in de selectie. Kudus kwam na rust in het veld voor Brian Brobbey en ook Bergwijn mocht nog invallen.

FC Twente was na rust veel in balbezit maar creëerde minder kansen dan in de openingsfase. Ajax beperkte zich vooral tot verdedigen. Kenneth Taylor kreeg nog wel een aardige mogelijkheid, maar hij schoot naast. Zo speelde Ajax voor de vierde keer op rij gelijk in de Eredivisie. Dat is nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de club. Het is ook geen record om trots op te zijn.

KNVB-beker

Over drie weken treffen de clubs elkaar opnieuw, dan in de achtste finale van de KNVB-beker. FC Twente speelt dan thuis.