Ga naar de inhoud
Gelekte chatberichten

Bestuurslid FC Barcelona noemde Messi een 'hormonale dwerg'

Lionel Messi in een van zijn laatste wedstrijden voor FC Barcelona in mei 2021. Beeld © AP

Gelekte chatberichten van twee jaar geleden houden de gemoederen bezig in Barcelona. Leden van het vorige bestuur van FC Barcelona, onder leiding van Josep Bartomeu, noemen Lionel Messi in de chat onder meer 'rioolrat' en 'hormonale dwerg'.

De Catalaanse krant El Periodico publiceerde een deel van de chat, waarin bestuursleden op 31 januari 2021 met elkaar overleggen, nadat het contract van Lionel Messi op straat was komen te liggen.

Half miljard

Krant El Mundo publiceerde het contract van Messi, dat hij tekende in 2017 en zou aflopen in juni 2021. De superster bleek in vier jaar tijd 555.237.619 euro bruto te verdienen.

Messi
Lees ook:
Messi verdiende ruim 500.000.000 in 4 jaar bij Barcelona: 'Club geruïneerd'

Voorzitter Josep Bartomeu wil weten waar het lek zit en hoe de club moet reageren nu de astronomische bedragen op straat liggen. Vooral Román Gómez Ponti, hoofd van de juridische afdeling, laat weten wat hij van de superster vindt.

Hij schrijft onder meer aan Bartomeu: "Je kunt geen goed mens zijn met deze rioolrat. De club heeft hem alles gegeven en hij wil alles bepalen: contracten, transfers en sponsordeals."  

Zakkenvuller

Ponti maakt van zijn hart geen moordkuil en wijst erop dat Lionel Messi niet de enige is die zijn zakken vult dankzij hem. Zo zou het contract van keeper José Manuel Pinto tot 2014 een paar keer zijn verlengd alleen maar omdat hij een vriend van Messi was. Daarbij is Messi's broer Rodrigo de zaakwaarnemer van nieuwe Barcelonaster Ansu Fati.

"Bij het bedrag van zijn contract zou ik nog het geld voor de contractverlening van Luis Suárez optellen. En de commissie die Rodrigo kreeg voor het verlengen van het contract van Ansu Fati. Rodrigo kan niet eens lezen en zijn partner is een drugsdealer."

Sterspeler
Lees ook:
Sterspeler Messi vertrekt toch bij FC Barcelona

"We hebben genoeg geleden onder deze hormonale dwerg die zijn leven te danken heeft aan Barça", zegt Ponti. "Maar tijdens de pandemie stuurt hij een WhatsApp-bericht: 'Voorzitter, verlaag het salaris van de anderen, maar niet van Luis en mij'." 

Met zijn contract openbaar voorzagen de bestuursleden dat Messi zou vertrekken. Dat zou de club 120 miljoen schelen, daarover zijn de mannen het eens. Die zomer verruilde Messi FC Barcelona voor Paris Saint-Germain.