Ga naar de inhoud
Voetbal

Feyenoord-coach Slot ziet nog 'goed team' na nieuwe blessure

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft er opnieuw een zorg bij voor de eerste wedstrijd na de WK-pauze tegen FC Utrecht van komende zondag. De coach van de koploper zag woensdag Mats Wieffer geblesseerd uitvallen, waardoor hij een vraagteken achter zijn naam heeft voor het duel in de Galgenwaard.

De blessure van Wieffer is een nieuwe tegenvaller voor Slot. De 23-jarige middenvelder was een van de kandidaten om de eveneens geblesseerde Quinten Timber tegen Utrecht te vervangen. Naast Timber viel in december ook verdediger Gernot Trauner weg met een knieblessure.

"We hebben nog altijd een goed elftal, maar als je twee basisspelers mist is dat vervelend. We zijn iets beperkter in onze keuzes, maar we kunnen nog altijd een goed team op de been brengen", verklaarde Slot twee dagen voor de wedstrijd tegen Utrecht.

Lange termijn

Het openen van de transfermarkt biedt ook perspectieven. "Of het gaat leiden tot het aantrekken van spelers, is een tweede. Feit is wel dat we op zoek zijn. De kwaliteit is dan leidend in onze keuzes. We laten ons niet onder druk zetten door de hoeveelheid wedstrijden of sterke tegenstanders. Het gaat om de lange termijn van Feyenoord."

Hoewel Feyenoord een voorsprong van 3 punten op naaste belagers Ajax en PSV heeft, weet Slot dat er nog een lange weg te gaan is. "We hebben nog maar veertien wedstrijden gespeeld en in die periode zijn er vier verschillende koplopers geweest, die allemaal nog steeds dicht bij elkaar staan. Ook de nummer 5 staat er nog bij."

Het duel tussen Utrecht en Feyenoord staat zondag om 12.15 uur op het programma.

Bron: ANP