Ga naar de inhoud
Voetbal

Danny Blind bedankt voor terugkeer als commissaris bij Ajax

Danny Blind keert definitief niet terug in de raad van commissarissen van Ajax. De 61-jarige oud-voetballer heeft bij de landskampioen aangegeven dat hij die functie niet meer wil, bevestigt een woordvoerder van Ajax na berichtgeving van het AD. Blind stopte vorig jaar als rvc-lid vanwege zijn werk als assistent-bondscoach bij Oranje, dat na het WK in Qatar eindigde.

De woordvoerder van Ajax wil niet ingaan op vragen over de opvolging van Blind en of de club wel met hem verder wilde. Blind zegt tegen het AD dat hij zijn "handen vrij wil hebben" en dat Ajax "al een tijdje" op de hoogte was van zijn beslissing om niet terug te keren. Toch berichtten verschillende media na het WK dat de kans op een rentree van Blind in de rvc groot was.

Volgens het AD wil de oud-international geen hoofdtrainer meer worden, maar ziet hij een rol als assistent nog wel zitten. "Dat is de afgelopen anderhalf jaar bij Oranje weer goed bevallen. Er speelt op dit moment niks, maar het voorkomt dat hij zijn zetel in de rvc nog een keer zou moeten verlaten", aldus de krant.

Blind werd op 23 april 2018 tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot commissaris bij Ajax. Blind voetbalde tussen 1986 en 2000 voor Ajax en schoot zijn ploeg in 1995 hoogstpersoonlijk naar winst van de Wereldbeker. Daarna was hij als jeugdtrainer, hoofdcoach, hoofd opleidingen en technisch manager aan de Amsterdamse club verbonden.

Bron: ANP