Ga naar de inhoud
Voetbal

Oud-international Vieira haalt uit naar Argentijnse doelman

Voormalig international van Frankrijk Patrick Vieira heeft forse kritiek op de Argentijnse doelman Emiliano Martínez, die bij festiviteiten na de gewonnen finale van het WK spelers van tegenstander Frankrijk belachelijk maakte. "Stompzinning", zei de huidige trainer van Crystal Palace daarover.

"Dit doet op een bepaalde wijze afbreuk aan het succes van Argentinië", zei Vieira, die in 1998 met Frankrijk wereldkampioen werd. "Ik denk dat niemand op dit soort gedrag zit te wachten, ook de fans in Argentinië niet. Het zal allemaal wel een beetje in de emotie zijn gebeurd, maar daardoor is het nog niet goed te praten."

Martínez hield zich onder meer bij de huldiging in Buenos Aires bezig met het kleineren van Kylian Mbappé. Hij hield op de bus tijdens de rondrit een pop vast met het hoofd van de Fransman, die een hattrick maakte in de finale tegen de Argentijnen. Argentinië won na strafschoppen.

Evenals Vieira is ook Martínez actief in de Premier League. Hij verdedigt het doel van Aston Villa. Zijn trainer daar, Unai Emery, heeft al aangekondigd de keeper op zijn gedrag aan te spreken.

Bron: ANP