Ga naar de inhoud
Voetbal

Warm onthaal Franse voetballers in hartje Parijs

PARIJS (ANP) - De Franse voetbalploeg heeft maandagavond een warm onthaal gekregen van duizenden fans in hartje Parijs. De equipe, die zondag in een heroïsche finale van het WK in Qatar na strafschoppen verloor van Argentinië, liet zich toejuichen door een menigte op de Place de la Concorde.

De selectie van bondscoach Didier Deschamps landde om 20.00 uur op het vliegveld van de Franse hoofdstad en stapte vervolgens in een touringcar die de spelers afzette bij Hotel de Crillon. Vanaf het balkon zwaaiden topscorer Kylian Mbappé, doelman Hugo Lloris en de andere spelers naar de fans. Volgens schattingen waren zo'n 10.000 mensen verzameld op het plein.

Er werd vuurwerk afgestoken, met de Franse vlag gezwaaid en 'Allez Les Bleus' gescandeerd. Ook zongen de fans het volkslied toen de voetballers zich vertoonden. Het gejuich en applaus klonken het luidst voor Mbappé, de topscorer van het WK met acht doelpunten.

Enorme emoties

"We willen de Franse fans bedanken voor hun steun", nam bondscoach Deschamps het woord. "We hebben enorme emoties gedeeld en de nederlaag van gisteren doet uiteraard pijn, maar we mogen niet vergeten dat deze groep veel tegenslagen heeft gehad. Voor mijn spelers is het erg belangrijk om dit publiek te begroeten."

Voor aanvoerder Lloris bood de aanwezigheid van de fans toch wat troost. "Erkenning is belangrijk, ook al wilden we hier met de beker staan. Het was stil tijdens de terugreis, maar we zijn ook trots. We hebben veerkracht getoond en zijn een groep gebleven."

Bron: ANP