Ga naar de inhoud
Voetbal

Bondscoach Scaloni houdt plek in selectie WK 2026 vrij voor Messi

AL DAAYEN (ANP/BELGA) - Als Lionel Messi dat wil, kan hij in 2026 ook meedoen aan het volgende WK voetbal. De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni zei na de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk dat hij altijd een plek in zijn selectie vrijhoudt voor Messi, die zelf echter heeft aangegeven dat dit zijn laatste WK was.

"Ik houd voor hem zeker een plekje vrij in de selectie voor het WK 2026", zei Scaloni, wiens contract enkele maanden geleden al werd verlengd tot en met het volgende WK. Over 3,5 jaar wordt de mondiale eindronde gespeeld in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Messi is dan 39 jaar.

"Als hij dan nog met ons wil spelen, dan zal hij dat doen", aldus de bondscoach. "Hij heeft het recht verworven om zelf te beslissen wanneer het genoeg geweest is. Zolang hij zich beschikbaar stelt, selecteer ik hem. Zowel voor de trainers als de andere spelers is het een voorrecht en een plezier om hem in het team te hebben. Ik heb nooit eerder iemand gezien die een team zoveel bijbrengt; niet alleen als speler, maar ook als persoon."

Messi zei afgelopen week dat hij het na vijf WK's genoeg vindt. "Mijn laatste wedstrijd op een WK wordt de finale." De aanvoerder van de wereldkampioen liet na de winst op Frankrijk weten dat hij voorlopig nog wel even doorgaat als international. "Ik wil nog een paar wedstrijden spelen als wereldkampioen", zei de aanvaller die tot beste speler van het WK werd gekozen.

Bron: ANP