Ga naar de inhoud
Voetbal

Advocaat hoopvol ondanks nederlaag bij debuut als coach ADO

Dick Advocaat is hoopvol, ondanks dat de 75-jarige trainer zijn eerste wedstrijd als coach van ADO Den Haag met 4-1 verloor van Almere City FC. "Ik heb een hoop gezien en een aantal dingen waar ik als trainer wat mee kan", zei hij na afloop bij ESPN.

"Het was mooi geweest als we hadden gewonnen, maar dan had iedereen gedacht dat we het gelijk al onder controle hadden en dat hebben we nog niet", zei de oud-bondscoach, die is aangetrokken als opvolger van de ontslagen Dirk Kuijt. Advocaat zich ten doel heeft gesteld de Haagse club vanaf de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie omhoog te werken.

De ervaren trainer was vooral tevreden over de eerste helft. "Toen speelden we vanuit een goede organisatie en dan kun je succes hebben. In de eerste 35 minuten hadden we zes kansen, dus daar hadden er wel meer dan één van mogen maken. De 1-1 gaven we totaal onnodig weg, maar dat gebeurt wel vaker in dit elftal."

Advocaat zag dat het in de tweede helft niet goed ging. "Als de ruimtes groter gaan worden, komen de spelers in de problemen. Nou misten we wel een aantal bepalende spelers, maar dat is geen excuus. Er valt nog wel wat te leren."

Bron: ANP