Ga naar de inhoud
Voetbal

NAC Breda verslaat Willem II in Brabantse derby

NAC Breda heeft bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie een zege geboekt die telt. De ploeg, die de laatste vier duels voor de WK-pauze niet had gewonnen, zegevierde uitgerekend bij Willem II: 1-2. Daarmee verkleinde NAC de achterstand op de Tilburgers tot 3 punten. Beide teams zijn ver verwijderd van de bovenste plaatsen in de eerste divisie.

NAC moest het in Tilburg doen zonder fans. Wegens eerdere ongeregeldheden zijn uitsupporters bij de Brabantse derby dit seizoen niet welkom. Ook NAC-trainer Robert Molenaar ontbrak. Hij is ziek en werd vervangen door assistent Rogier Molhoek. Die zag zijn ploeg al na 9 minuten op achterstand komen. Jeremy Bokila benutte een strafschop na hands van Luc Marijnissen.

De meeste kansen waren ook daarna voor de thuisploeg, maar aan de andere kant was Jarchinio Antonio het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot tegen de binnenkant van de paal. Kort na rust maakte verdediger Ruben Ligeon, bij zijn eerste optreden dit seizoen in het NAC-shirt, met een kopbal gelijk. In de 52e minuut profiteerde Antonio van een foute pass van Wessel Dammers: 1-2.

Willem II bleef op 24 punten. Koploper Heracles Almelo heeft er 37, met nog een duel voor de boeg.

Bron: ANP