Ga naar de inhoud
Voetbal

FIFA-voorzitter 'vol ongeloof en verdriet' na dood journalist

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft zaterdag condoleances overgebracht aan de familie en vrienden van Grant Wahl. De 48-jarige Amerikaanse sportjournalist overleed vrijdag op de perstribune, kort na afloop van de kwartfinale tussen Argentinië en Nederland.

"Zijn liefde voor voetbal was immens en zijn berichtgeving zal worden gemist door iedereen die onze sport volgt", aldus Infantino. "Namens de FIFA en de voetbalgemeenschap betuigen we onze oprechte condoleances aan zijn vrouw Céline, zijn familie en zijn vrienden in deze moeilijke tijd."

Amerikaanse
Lees ook:
Amerikaanse sportjournalist in stadion overleden tijdens duel Oranje

Wahl deed voor het eerst verslag van het WK in 1994 en was er daarna ook altijd bij. De FIFA en de internationale vakorganisatie voor sportjournalisten AIPS eerden de journalist enkele dagen eerder voor zijn achtste WK.

Wahl werkte voor CBS Sports en was een van de bekendste Amerikaanse sportjournalisten. Enkele dagen voor zijn dood werd hij kort vastgehouden door autoriteiten in Qatar omdat hij in een regenboogshirt verscheen bij het stadion waar de VS tegen Wales zouden spelen. In Qatar is homoseksualiteit strafbaar.

Bron: ANP