Ga naar de inhoud
Oude bekende

Spaanse arbiter Lahoz fluit kwartfinale Nederland-Argentinië

De Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz fluit de kwartfinale op het WK in Qatar tussen Nederland en Argentinië. Het is de derde wedstrijd op dit WK voor de ervaren Spaanse arbiter.

De 45-jarige Spanjaard krijgt de assistentie van landgenoten Pau Cebrian en Roberto Díaz in de wedstrijd die vrijdagavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) wordt gespeeld in het Lusail-stadion. De Spanjaard Alejandro Hernández is de VAR.

Lahoz floot op dit WK eerder de groepswedstrijd tussen Qatar en Senegal (1-3) en het duel tussen Iran en de Verenigde Staten (0-1).

Nederlaag tegen Turkije

De Spanjaard floot eerder twee keer een wedstrijd van Oranje. In 2016 leidde hij de door Nederland met 2-1 gewonnen oefeninterland tegen Engeland. Een jaar eerder leidde hij het EK-kwalificatieduel met Turkije (3-0-nederlaag). Lahoz floot in 2021 de finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea (0-1).

De andere kwartfinale vrijdag, tussen Kroatië en Brazilië is voor de Engelse scheidsrechter Michael Oliver. Pol van Boekel is de videoscheidsrechter in dat duel. Hij wordt geassisteerd door de Italiaan Massimiliano Irrati. Het is de vierde keer op dit WK dat Van Boekel in actie komt als VAR.

Ron
Lees ook:
Ron Vlaar, bewaker van Messi op WK 2014, geeft Oranje goede kans