Ga naar de inhoud
WK voetbal

FIFA deelt op WK boetes uit aan Kroatië, Servië en Saudi-Arabië

De disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft boetes uitgedeeld aan de bonden van Kroatië, Servië en Saudi-Arabië. De drie landen hebben de regels overtreden tijdens het WK in Qatar.

De Kroatische bond kreeg een boete van 50.000 Zwitserse frank (50.565 euro) vanwege het overtreden van artikel 16 van de disciplinaire code (gebruik van woorden en voorwerpen om een ​​boodschap over te brengen die niet gepast is voor een sportevenement). Dit zou zijn gebeurd door de Kroatische fans tijdens de groepswedstrijd tegen Canada (4-1).

Servië moet 20.000 Zwitserse frank (20.225 euro) overmaken vanwege het overtreden van een regel die te maken had met het tonen van een vlag in de kleedkamer rond het groepsduel met Brazilië (0-2).

Saudi-Arabië betaalde de prijs voor het aantal gele kaarten dat de ploeg kreeg. Het elftal kreeg in de groepswedstrijden tegen Argentinië (2-1) en Mexico (1-2) zes gele kaarten. De bond moet twee keer een boete van 15.000 Zwitserse frank (15.168 euro) betalen.