Ga naar de inhoud
Wel boodschap voor Pelé

Ronaldo zwijgt over rol als invaller bij Portugal

Cristiano Ronaldo heeft geen woorden vuil gemaakt aan zijn rol als invaller bij Portugal in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar tegen Zwitserland. De vedette liep de media zwijgend voorbij na de wedstrijd in het Lusail-stadion, die Portugal met liefst 6-1 won.

Ronaldo, die in de groepswedstrijden steeds een basisplaats had, viel pas in de 73e minuut in. Hij scoorde ook nog, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Jullie koning

De veelbesproken Ronaldo, die vlak voor het WK kritiek spuide over zijn club Manchester United en inmiddels weg is bij de Engelse club, wilde na afloop van de wedstrijd alleen een boodschap kwijt aan een Braziliaanse journalist over Pelé. "Beterschap. Ik wens jullie koning het allerbeste," zei de 37-jarige Ronaldo over de 82-jarige voetbalicoon, die met een luchtweginfectie in het ziekenhuis ligt.

Ronaldo reageerde na afloop wel iets uitgebreider via Instagram. "Een ongelooflijke dag voor Portugal, met een historisch resultaat. Een prachtig optreden van een team vol talent en jonge spelers. De droom is levend! We gaan door tot het einde! Kom op, Portugal!"

Portugal speelt zaterdag in de kwartfinales tegen Marokko.