Ga naar de inhoud
Voetbal

Bondscoach ziet ondanks uitschakeling doorbraak Japans voetbal

Bondscoach Hajime Moriyasu van Japan stond niet lang stil bij de uitschakeling van zijn elftal in de achtste finales van het WK voetbal. Kroatië nam, na een eindstand van 1-1, de strafschoppen beter en verzekerde zich van een plek bij de laatste acht.

"We waren erg ongelukkig. Het is wat het is", aldus Moriyasu, die maar liefst drie spelers een strafschop zag missen.

Japan won in de groepsfase van zowel Duitsland als Spanje, beide keren met 2-1. "Ik denk dat een nieuw tijdperk is aangebroken. Hopelijk kan Japan nu verder doorgroeien", zei een trotse Moriyasu. "Spanje en Duitsland wonnen nog niet zo lang geleden het WK. We hebben laten zien mee te kunnen met de sterkste landen van de wereld. Het resultaat van vandaag is niet wat we ervan verwachtten, maar mijn spelers kunnen dit toernooi met veel zelfvertrouwen verlaten."

Geluk

Takumi Minamino mist als eerste een strafschop namens de Japanners. Ook Kaoru Mitoma en Maya Yoshida faalden. "Ik denk dat strafschoppen nemen deels met geluk te maken heeft, maar ook met trainen. De Kroatische keeper was geweldig vandaag", zei Moriyasu. "Ook op dit punt zal Japan zich de komende jaren nog verder moeten verbeteren."

De bondscoach sloot af met een dankwoord aan de vele aanwezige Japanse journalisten. "Ik hoop dat we kunnen rekenen op de mensen in Japan, blijf ons aanmoedigen alsjeblieft", zei hij. Moriyasu kreeg daarna een applaus van de Japanse journalisten in de persconferentiezaal van het Al Yanoub-stadion in Al Wakrah.

Bron: ANP