Ga naar de inhoud
Voetbal

Spaanse voetbalbond handhaaft schorsing Lewandowski

De Poolse sterspeler Robert Lewandowski kan een extra lange vakantie tegemoetzien na de uitschakeling van zijn land op het WK voetbal tegen Frankrijk. De Spaanse voetbalbond RFEF heeft de 34-jarige aanvaller van FC Barcelona definitief voor drie competitieduels geschorst. De bond verwierp maandag een beroep van de Spaanse koploper en handhaafde de straf die twee weken geleden werd opgelegd.

Lewandowski kreeg een maand geleden in de laatste competitiewedstrijd voor het WK tegen Osasuna binnen een half uur twee gele kaarten. Bij het verlaten van het veld tikte hij zijn neus aan, wat werd gezien als "minachting en gebrek aan respect jegens de arbiter". Later verklaarde de spits dat het gebaar bedoeld was voor trainer Xavi en niet voor de scheidsrechter.

Lewandowski, die topscorer van de Spaanse competitie is met dertien treffers, mist na de hervatting van La Liga de wedstrijden tegen Espanyol, Atlético Madrid en Getafe. Koploper Barcelona heeft een voorsprong van 2 punten op naaste belager Real Madrid.

Bron: ANP