Ga naar de inhoud
Voetbal

Inbraak in huis Engels international Sterling was zonder geweld

De overval op het huis van Engeland-international Raheem Sterling is zonder geweld verlopen. Volgens de politie van Surrey, het district bij Londen waar de Chelsea-aanvaller woont, was het gezin van Sterling zaterdagavond niet thuis tijdens de inbraak en werd pas later ontdekt dat er onder meer sieraden en horloges waren gestolen. De dader is nog voortvluchtig.

Sterling keerde vanuit Qatar terug naar Engeland na het nieuws van de inbraak en speelde zondag daarom niet mee in de gewonnen achtste finale tegen Senegal (3-0).

Bondscoach Gareth Southgate zei dat het nog onduidelijk is of Sterling weer bij de selectie aansluit. Engeland neemt het zaterdag op tegen Frankrijk in de kwartfinale. De voetballer krijgt "alle tijd die hij nodig heeft" om de situatie af te handelen. "Ik wil hem niet verder onder druk zetten. Soms is voetbal niet het belangrijkste en komt familie eerst", aldus Southgate zondag.

Sterling kwam 81 keer uit voor het Engelse elftal en scoorde op dit WK in de eerste wedstrijd tegen Iran. Ook in de tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten deed de 27-jarige voetballer mee, tegen Wales zat hij op de bank.

Bron: ANP