Ga naar de inhoud
Voetbal

Ronaldo zou volgende maand al starten bij Saoedische club Al-Nassr

Cristiano Ronaldo staat al vanaf komende maand bij de Saoedische voetbalclub Al-Nassr onder contract, meldt de Spaanse krant Marca. Met een jaarinkomen van zo'n 200 miljoen euro wordt de 37-jarige Portugees volgens de krant de bestbetaalde sporter ter wereld. Het bedrag bestaat naast salaris ook uit inkomsten uit reclames.

Marca meldde vorige week al dat Ronaldo akkoord was gegaan met een contractvoorstel van tweeënhalf seizoen; nu is ook bekend wanneer de overeenkomst ingaat. Bij Al-Nassr spelen vooral voetballers uit Saoedi-Arabië. De Mexicaanse doelman David Ospina en Braziliaanse middenvelder Luiz Gustavo zijn de bekendste buitenlandse namen. De club eindigde vorig seizoen als derde en staat nu na acht wedstrijden tweede op het hoogste niveau.

Het contract van Ronaldo bij Manchester United werd vorige maand maand ontbonden, nadat de aanvaller zich in een interview bijzonder kritisch had uitgelaten over de club en trainer Erik ten Hag. Zodoende kan Al-Nassr de sterspeler zonder transfersom vastleggen.

Ronaldo is nu met Portugal actief op het WK in Qatar. De Portugezen nemen het dinsdag in de achtste finales op tegen Zwitserland.

Bron: ANP