Ga naar de inhoud
Voetbal

Marokko wil stunten tegen Spanje en heel Afrika trots maken

Voor bondscoach Walid Regragui van Marokko heeft het duel met Spanje in de achtste finales van het WK alle kenmerken van een finale. "We spelen tegen een van de beste ploegen van de wereld", aldus Regragui. "En wij hebben nog nooit in de kwartfinales van een WK gestaan."

Marokko heeft voor de tweede keer de achtste finales van een WK bereikt. Op de mondiale eindronde van 1986 in Mexico versperde West-Duitsland de 'Leeuwen van de Atlas' de toegang tot de kwartfinales (0-1). "Dat geeft wel aan hoe bijzonder dit voor ons land is", aldus Regragui. "Dat merken we ook. Onze supporters kunnen wel twee stadions in Doha vullen. En we voelen de steun van heel Afrika. Na de uitschakeling van Senegal zijn alleen wij hier nog actief. We kunnen dus niet alleen Marokko, maar heel Afrika trots maken."

"Maar we moeten ook realistisch zijn", vervolgde Regragui. "Spanje speelt misschien wel het beste en mooiste voetbal van alle deelnemers van het WK hier in Qatar. Alleen hun middenveld al. Busquets speelt de bal naar Pedri en Pedri kaatst weer snel naar Gavi. Tik, tak, tik. Kom daar maar eens tussen."

Bron: ANP