Ga naar de inhoud
Voetbal

Dochters van zieke Pelé stellen Brazilianen gerust

Familieleden van het Braziliaanse voetbalicoon Pelé verwachten dat hij over een tijdje het ziekenhuis van São Paulo weer mag verlaten. Twee dochters van de 82-jarige Pelé ontkennen dat hun vader palliatieve zorg krijgt omdat de chemotherapie tegen kanker niet zou aanslaan. De Braziliaanse krant Folha de S.Paulo bracht dat zaterdag naar buiten. Heel wat Brazilianen kwamen vervolgens naar het Albert Einstein-ziekenhuis om steun te betuigen aan de drievoudig wereldkampioen en voor hem te bidden.

"Hij is oud en ziek, maar hij ligt nu in het ziekenhuis met een longinfectie", zei dochter Kely bij tv-zender Globo. "En als hij weer beter is, komt hij terug naar huis. Er is geen sprake van dat we afscheid van hem nemen in het ziekenhuis." Volgens Kely raakte haar vader drie weken geleden besmet met het coronavirus. Dat resulteerde in een luchtweginfectie, waaraan hij nu wordt behandeld.

Vorig jaar werd bij de Pelé darmkanker aangetroffen. Hij onderging een operatie om een tumor te verwijderen en keerde sindsdien regelmatig terug in het ziekenhuis voor behandelingen.

Bron: ANP