Ga naar de inhoud
Voetbal

Oranje traint met reserves na feestelijke ontvangst in hotel

Met de zege op de Verenigde Staten nog vers in het geheugen zijn de spelers van het Nederlands elftal rond 10.30 uur Nederlandse tijd begonnen aan een training in Doha. Bondscoach Louis van Gaal is met al zijn 26 spelers naar veld 6 van de Qatar University gekomen. Hij traint met de reserves van de gewonnen achtste finale van zaterdagavond op het WK tegen de VS (3-1). De basisspelers van dat duel krijgen rust. Ze volgen de training vanaf een hometrainer.

Stefan de Vrij volgt een aangepast programma. De verdediger kwam dit WK nog niet in actie. Hij miste de afgelopen weken al enkele trainingen vanwege lichte klachten. Nederland plaatste zich vrijdagavond voor de zevende keer voor de kwartfinale van een WK dankzij doelpunten van Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries.

Van Gaal en zijn internationals vierden zaterdagavond nog even feest in het spelershotel. Ze werden opgewacht door personeelsleden van het St. Regis Doha-hotel, die een erehaag vormden en met oranje vlaggetjes zwaaiden op het ritme van het nummer 'Waka, Waka' van Shakira.

De voetballers van het Nederlands elftal dansten door de lobby. Van Gaal genoot zichtbaar van de feestelijke ontvangst en filmde het feestje lachend met zijn telefoon. Argentinië is vrijdagavond de tegenstander van Oranje in de kwartfinales van het WK. Lionel Messi en zijn ploeggenoten versloegen zaterdagavond Australië (2-1) in de achtste finale.

Bron: ANP