Ga naar de inhoud
Voetbal

Stunt tegen Brazilië helpt Kameroen op WK niet verder

Kameroen heeft in de groepsfase van het WK voor een stunt gezorgd door het al geplaatste Brazilië te verslaan. Het werd 1-0, door een doelpunt van Vincent Aboubakar in extra tijd. Het was voor het Afrikaanse land niet voldoende om de volgende ronde te bereiken. Met Brazilië, dat met een soort van tweede elftal speelde, gaat Zwitserland na de zege op Servië verder in het toernooi.

Kameroen eindigde het duel nog met tien man ook. Omdat Aboubakar bij het vieren van zijn treffer het shirt uittrok kreeg hij een gele kaart, zijn tweede van de wedstrijd.

Hoewel Brazilië voortdurend het initiatief had was de beste kans voor rust ook al voor Kameroen. Bryan Mbeumo kopte in de 45e minuut in, maar zag doelman Ederson redden.

Dreiging Brazilië

Via vooral Gabriel Martinelli, Fred en Antony was Brazilië ook enkele malen dreigend geweest. In het doel van Kameroen echter deed Devis Epassy, de vervanger van de weggestuurde André Onana, het ook goed. Na de hervatting waren er opnieuw kansjes voor Martinelli en ook Antony, maar steeds stond Epassy in de weg.

Brazilië speelde onder meer met routinier Dani Alves. De 39-jarige verdediger mocht meedoen, omdat bondscoach Tite vrijwel alle 'vaste' spelers rust gaf. De voormalig voetballer van vooral Barcelona, die meteen ook aanvoerder was, is nu de oudste speler ooit die voor Brazilië op een WK speelde.

Basisplaats Antony

Ook voormalig Ajacied Antony, die dit toernooi al wel eerder in actie kwam, stond in de basis. Ederson van Manchester City verdedigde het doel in plaats van Alisson van Liverpool.

Sterspeler Neymar ontbrak nog steeds bij Brazilië wegens een blessure aan een enkel. Ook Danilo (eveneens enkel) en Alex Sandro (spierblessure) waren niet beschikbaar.

Bron: ANP