Ga naar de inhoud
Voetbal

Ghana mist opnieuw strafschop tegen Uruguay en is uitgeschakeld

Het missen van een strafschop is Ghana opnieuw opgebroken in een wedstrijd op het WK tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen trokken na de misser de wedstrijd naar zich toe (2-0), maar schoten daar verder ook weinig mee op. Door de winst van Zuid-Korea op Portugal zijn Ghana en Uruguay beide uitgeschakeld.

Na een minuut of 20 miste André Ayew voor Ghana een strafschop, toegekend na een struikelpartij van Ajacied Mohammed Kudus over de uitgestoken armen van doelman Sergio Rochet. De keeper stopte de inzet.

Het tafereel deed denken aan dat van 2010, op het WK van Zuid-Afrika. Luis Suárez sloeg destijds de bal met een hand uit het doel, terwijl de verlenging van de kwartfinale tussen Uruguay en Ghana bijna was afgelopen. Asamoah Gyan kon daarna Ghana naar de halve finale schieten, maar hij miste vanaf elf meter. Vervolgens nam Uruguay de strafschoppen beter en plaatste zich voor de halve finale, die werd verloren van Nederland.

Ook deze keer had Uruguay baat bij de Ghanese misser. Door twee doelpunten van Giorgian de Arrascaeta was het halverwege al 2-0.

Bron: ANP