Ga naar de inhoud
Voetbal

Amerikaanse bondscoach verwacht Pulisic erbij tegen Oranje

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter heeft er vertrouwen in dat Christian Pulisic zaterdag mee kan doen in de achtste finales op het WK tegen het Nederlands elftal. De 24-jarige aanvaller liep in het laatste pouleduel met Iran (1-0) een bekkenkneuzing op en pas na de laatste training op vrijdag moet blijken of hij fit genoeg is om mee te doen.

"We zullen zo op het trainingsveld zien hoe het gaat. Maar het gaat de goede kant op, ik heb goede hoop en verwacht hem er normaal gesproken bij", aldus Berhalter, die in Nederland voetbalde bij SC Cambuur, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle.

Pulisic maakte in de 38e minuut tegen Iran het enige doelpunt. De speler van Chelsea botste daarbij hard op de Iraanse doelman Alireza Beiranvand en moest zich in de rust laten vervangen.

Donderdag zei Pulisic tijdens een eerdere persconferentie in Doha al goede hoop te hebben er tegen Oranje bij te zijn. "Het was erg pijnlijk", keek hij terug. "Maar ik voel me nu beter. Samen met de medische staf ga ik er alles aan doen om er zaterdag bij te zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Bron: ANP