Ga naar de inhoud
Voetbal

Australië-bondscoach wil geen feest na plaatsing knock-outfase WK

Australië-bondscoach Graham Arnold vindt het nog te vroeg om te feesten na de kwalificatie van zijn ploeg voor de knock-outfase op het WK voetbal. De oud-speler van Roda JC en NAC Breda zag zijn ploeg als tweede in de groep eindigden na een 1-0-zege op Denemarken. Het is de tweede keer dat Australië de groepsfase op het WK overleeft.

Matchwinner Mathew Leckie leek na afloop van de wedstrijd nog mooie plannen te hebben, nadat hij zijn land naar de achtste finales van het WK had geschoten. "Ik ben trots en uitgeput", zei de voormalige Bundesliga-speler. "We gaan er vanavond iets moois van maken, maar daarna gaat het om goed herstellen."

Arnold had echter duidelijk een ander idee dan zijn doelpuntenmaker. "Geen feest en geen emoties, maar slaap en geen social media", aldus de bondscoach, die tevens zijn waardering uitsprak. "Hun inspanning was ongelooflijk, veel geloof en veel hard werk."

Teleurgesteld

Met het resultaat werd Denemarken uitgeschakeld. De ploeg eindigde op de laatste plaats in de groep, met slechts 1 punt uit drie wedstrijden. "Ik ben erg gefrustreerd. Het team speelde de laatste anderhalf jaar erg goed, maar nu ben ik verdrietig en teleurgesteld", verklaarde bondscoach Kasper Hjulmand.

Australië wist zich in 2006 onder bondscoach Guus Hiddink voor de eerste keer te plaatsen voor de knock-outfase. De achtste finales waren indertijd het eindstation, na een nederlaag tegen de latere wereldkampioen Italië.

Bron: ANP