Ga naar de inhoud
Voetbal

Messi en Lewandowski aan de aftrap voor beslissend duel

Lionel Messi en Robert Lewandowski maken woensdag vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd uit wie langer in het WK blijft en wie niet. Beide topspelers verschijnen aan de aftrap van het beslissende duel in groep C tussen Argentinië en Polen.

Polen leidt na twee duels met 4 punten. Argentinië en Saudi-Arabië hebben allebei 3 punten en Mexico staat op 1 punt. Het zou ook kunnen dat Polen en Argentinië allebei doorgaan naar de achtste finales. Daarbij zijn ze afhankelijk van het resultaat tussen Mexico en Saudi-Arabië. Bij een gelijk puntenaantal geeft het doelsaldo de doorslag.

Oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zitten bij Argentinië op de bank, bij Polen geldt hetzelfde voor Arkadiusz Milik, ook voormalig speler van Ajax. Martínez en Milik waren de vorige wedstrijd nog wel basisspeler.

Het resultaat tussen Argentinië en Polen is mogelijk ook van belang voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal treft zaterdag in de achtste finales de Verenigde Staten. De winnaar van die ontmoeting speelt zes dagen later tegen de winnaar uit poule C of Australië, dat als tweede eindigde in groep D.

Bron: ANP