Ga naar de inhoud
Voetbal

Bondscoach denkt na over toekomst bij 'zwakste gastland' Qatar

Het is onduidelijk of Félix Sánchez aanblijft als bondscoach van het nationale voetbalteam van Qatar. "Mijn toekomst is ongewis. Ik moet reflecteren en nadenken", zei de 46-jarige Spanjaard na de nederlaag tegen Nederland op het WK (0-2). Qatar verlaat het toernooi in eigen land nadat het alle groepswedstrijden verloor.

Sánchez is al meer dan 16 jaar werkzaam in Qatar. Sinds 2017 is hij bondscoach. "Ik heb nog niet met de bond gesproken over wat er nu gebeurt, maar ik maak me geen zorgen. De toekomst van het voetbal in Qatar is niet meer van mij afhankelijk. Het goede aan het nationale team van Qatar is dat er een langetermijnplan is", aldus Sánchez.

Qatar boog op het WK achtereenvolgens voor Ecuador (0-2), Senegal (1-3) en Oranje. Het land gaat de geschiedenis in als zwakste gastland ooit op een WK. "Ik begrijp die kritische geluiden niet. Voor een land met slechts 6000 voetballers met een licentie was dit een verwacht scenario. We speelden twee goede wedstrijden, tegen Senegal en Nederland. In onze eerste wedstrijd waren we niet op ons gebruikelijke niveau. We zijn heel realistisch in wat we kunnen bereiken."

Bron: ANP