Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Gaal: Verenigde Staten heel fanatiek en scherp op de bal

Louis van Gaal denkt dat het Nederlands elftal zaterdag een moeilijke wedstrijd te wachten staat tegen de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK voetbal. Dat zei hij nadat hij met Oranje in de laatste groepswedstrijd met 2-0 had gewonnen van Qatar.

"Ik heb ze nog niet gezien, alleen in samenvattingen. Dan heb je geen goed beeld. Maar ze zijn als tweede geëindigd, dan zijn ze ongetwijfeld minder goed dan de nummer 1", aldus Van Gaal in het Al Bayt-stadion.

"Ik weet uit ervaring dat wedstrijden tegen landen als de Verenigde Staten en Australië, die we op het WK van 2014 in Brazilië tegenkwamen, altijd heel lastig zijn", vervolgde de 71-jarige bondscoach. "Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal." Oranje won acht jaar geleden in de poulefase ternauwernood van Australië, met 3-2.

De Verenigde Staten zijn dit WK nog ongeslagen. Het team van voormalig Eredivisiespeler Gregg Berhalter, die voetbalde bij PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur, won dinsdag met 1-0 van Iran en speelde eerder gelijk tegen Wales (1-1) en Engeland (0-0). Engeland eindigde als eerste en neemt het in de achtste finales op tegen Senegal.

Bron: ANP