Ga naar de inhoud
Voetbal

Minister Helder vond OneLove-speldje 'meest geëigende' gebaar

Sportminister Conny Helder droeg dinsdag in de groepswedstrijd tussen Nederland en Qatar bij het WK voetbal een regenboogspeldje in plaats van een regenboogband omdat ze dat het beste bij haar vindt passen. "Het speldje vond ik het meest geëigende voor vanavond. Het speldje draag ik vaker. Voor deze wedstrijd vond ik dat het meest logische om te doen", vertelde ze na afloop van het duel in het Al Bayt-stadion in Al Khor.

Er was de voorbije dagen veel te doen om welk gebaar minister Helder zou maken. Ministers van Duitsland en België droegen de band vorige week tijdens de duels van hun nationale ploeg wel, toen ze naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino op het ereterras zaten. Dat deden ze uit protest, omdat de FIFA kort voor de start van het WK aanvoerders van zeven Europese landen verbood de band te dragen.

"Ik heb Infantino laten weten, en dat wist hij al, dat ik teleurgesteld ben dat de spelers op het veld de band niet hebben kunnen dragen, zoals wel gepland was", vervolgde Helder. De minister zei niet direct bang te zijn dat de handelsrelatie met Qatar in gevaar was gekomen als ze de OneLove-band wel had gedragen. "Maar de kwestie ligt zeker gevoelig, dat heb ik vandaag ook kunnen merken."

Bron: ANP