Ga naar de inhoud
'Ging stuk beter'

De Roon ziet achtste finales van WK met vertrouwen tegemoet

Na Steven Berghuis en Teun Koopmeiners mocht Marten de Roon zich tijdens de laatste groepswedstrijd van Oranje op het WK tegen Qatar (2-0) laten zien naast Frenkie de Jong op het middenveld. "Het was niet mijn beste wedstrijd", zei de middenvelder van Atalanta. "Maar ik denk dat ik uiteindelijk best tevreden mag zijn."

De Roon moest de balans bewaken op het middenveld van Oranje. Als hij meedoet, dan kan Frenkie de Jong aanvallender spelen. De Roon begon matig aan de wedstrijd, met een paar keer slordig balverlies. "Ik ben een tijdje geblesseerd geweest", zei De Roon. "Het was even wennen. Maar daarna ging het beter."

Stuk beter

De Roon erkende dat Oranje niet sprankelend voetbalde tegen Qatar. "Wij willen ook dertig kansen krijgen en veel scoren. Maar dat is lastig op dit WK, zeker omdat we ook maar een week voor dit toernooi bijeen zijn gekomen. We trainen en spelen niet al vijf maanden bijna iedere dag met elkaar. Maar het ging al een stuk beter dan in de tweede helft van het vorige duel met Ecuador", zei De Roon.

"Ik kijk ook met een positief gevoel naar de achtste finales van zaterdag. Dat wordt geloof ik tegen de Verenigde Staten of Iran. Heel positief is ook dat we geen kansen hebben weggegeven. Dat geeft vertrouwen, net als onze serie ongeslagen wedstrijden. Dat zijn er nu achttien, toch? We zijn lastig te verslaan en tegen betere ploegen krijgen we waarschijnlijk ook meer ruimte."