Ga naar de inhoud
Voetbal

Spaanse voetbalcompetitie La Liga eist maatregelen tegen Juventus

De overkoepelende organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga eist onmiddellijke sportieve sancties tegen Juventus. De Italiaanse club zou de zogenoemde financiële fair play-regels van de Europese bond UEFA hebben overtreden.

De voltallige bestuurstop van Juventus stapte maandag op. Onder anderen voorzitter Andrea Agnelli en vicevoorzitter Pavel Nedved legden hun functies neer. Dat deden ze vanwege het lopende onderzoek van de Italiaanse justitie naar mogelijke boekhoudkundige fraude en onregelmatigheden bij transfers. Zo zou Juventus met de transferwaarde van spelers en hun salarissen in de boekhouding hebben gesjoemeld om aan de regels van de UEFA te voldoen.

Volgens La Liga moet de Europese voetbalbond sportieve sancties nemen tegen Juventus, dat de afgelopen jaren in Italië niet meer zo dominant is als voorheen. De laatste landstitel dateert van 2020. Juventus, dat afgelopen zomer Oranje-international Matthijs de Ligt verkocht aan Bayern München, staat nu op de derde plaats in de Serie A. De Italiaanse topclub eindigde in de Champions League als derde in de poule en gaat daarom na de winter verder in de Europa League. Juventus meldde in september over afgelopen seizoen een recordverlies van 254,4 miljoen euro te hebben geleden.

Bron: ANP