Ga naar de inhoud
Rellen

Amsterdamse politie: maatregelen rond WK-duel met Marokko

De Amsterdamse politie neemt komende donderdag 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' rondom de WK-voetbalwedstrijd Marokko tegen Canada. Dat laat een woordvoerder weten.

De politie doet dit nadat er zondag - net als in Rotterdam en Den Haag - rellen uitbraken op het Mercatorplein in Amsterdam-West. Dat gebeurde nadat Marokko het WK-duel met België met 2-0 had gewonnen.

Om wat voor maatregelen het gaat, kan de woordvoerder niet zeggen. Bij de ongeregeldheden werd één persoon aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De recherche doet momenteel nog onderzoek naar meerdere incidenten.

Rellen
Lees ook:
Rellen in Nederland na winst Marokko op België tijdens WK, ME ingezet

Na de wedstrijd gingen zo'n 500 voetbalsupporters de straat op in Amsterdam. Naast het Mercatorplein was het ook druk op Plein 40-45 in Nieuw-West. Het feest sloeg echter al snel om in rellen.

Zo werd zwaar vuurwerk afgestoken, moesten verkeersborden en ruiten van een bloemenstal en supermarkt het ontgelden en ontstonden meerdere brandjes. Een deelauto werd in brand gestoken. De mobiele eenheid, die al klaarstond, greep uiteindelijk in.

Rotterdam

Gisteren liet de politie Rotterdam aan RTL Nieuws weten dat 'ze zich prepareren op donderdag'. De gemeenteraad in de stad zal donderdag over de rellen debatteren, maar die dag voetbalt Marokko dus alweer.

Bekijk ook: Voetbalfeest slaat om in vandalisme

00:54
In Rotterdam, Den Haag en Amsterdam braken rellen uit, nadat supporters van het Marokkaanse elftal de straat opgingen.
Bron: ANP