Ga naar de inhoud
WK voetbal

Messi houdt WK-droom Argentinië in leven: 2-0 tegen Mexico

Na de zeperd tegen Saudi-Arabië van dinsdag heeft Argentinië de broodnodige overwinning geboekt tegen Mexico: 2-0. Sterspeler Lionel Messi schoot na 64 minuten de verlossende 1-0 binnen, waarna de ingevallen Enzo Fernández vlak voor tijd de beslissende tweede treffer maakte.

De boodschap was helder van tevoren voor Messi en consorten: er moest gewonnen worden van Mexico. Bij verlies waren de Argentijnen uitgeschakeld, met een gelijkspel lag uitschakeling ook op de loer. 

Dat er veel druk op de Argentijnen zat, was in de eerste helft goed te zien. Het lukte hen niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Omdat ook Mexico dit niet lukte, was het bij rust nog 0-0.

Messi
Lees ook:
Messi opgelucht na zege voetballers Argentinië

Na ruim een uur spelen kreeg Messi de bal aangespeeld op een meter of 20 van de goal, hem werd net genoeg ruimte geboden om uit te halen en daarmee was het Mexicaanse verzet gebroken.

Beide ploegen gingen daarna op zoek naar een doelpunt, maar het lukte alleen Argentinië nog om te scoren. In de 87ste minuut deelde Enzo Fernández de genadeklap uit aan Mexico: hij ontving de bal van Lionel Messi, wist zich vrij te spelen door een mooie individuele actie en krulde de bal in de verre hoek.

Aan de sfeer in het stadion lag het niet. De Argentijnen en Mexicanen worden in Qatar gesteund door tienduizenden meegereisde fans die er ook voor de wedstrijd al een flink spektakel van maakten:

Rib uit hun lijf, toch opvallend veel Argentijnen en Mexicanen in Qatar

02:00
Er zijn tienduizenden fans van beide landen aanwezig in Qatar, de sfeer zit er goed in.

Oud-Ajacied Lisandro Martínez was een van de vijf nieuwe basisspelers bij Argentinië. Voor Mexico verschenen de oud-PSV'ers Andrés Guardado, Hirving Lozano en Héctor Moreno aan de aftrap. Érick Gutiérrez (PSV) mocht invallen en de Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez bleven op de bank.

Argentinië heeft na de verrassende nederlaag tegen Saudi-Arabië (1-2) de kansen op een plaats in de achtste finale weer helemaal in eigen hand. De ploeg sluit woensdag de groepsfase af tegen Polen, met 4 punten de huidige koploper van de poule. Argentinië en Saudi-Arabië volgen met 3 punten en Mexico heeft 1 punt.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe stunt Saudi-Arabië blijft uit, Polen wint: 2-0
Bron: RTL Nieuws