Ga naar de inhoud
WK voetbal

Nieuwe stunt Saudi-Arabië blijft uit, Polen wint: 2-0

Na de enorme stunt dinsdag tegen Argentinië (1-2 overwinning) is het Saudi-Arabië niet gelukt om opnieuw te verrassen. In een op en neergaand duel wonnen de Polen met 2-0. FC Barcelona-aanvaller Robert Lewandowski maakte zijn eerste treffer op een WK.

Polen had in het eerste groepsduel met Mexico gelijkgespeeld (0-0), terwijl de Saudi's voor een enorme stunt hadden gezorgd door Argentinië met 2-1 te verslaan. Mexico en Argentinië treffen elkaar zaterdagavond.

Saudi-Arabië kreeg ook in de tweede groepswedstrijd flink wat kansen, toch was het Polen dat scoorde. Lewandowski kreeg de bal na een voorzet bij de eerste paal, maar zag vanuit een onmogelijke hoek dat schieten geen zin had. Hij legde de bal keurig af op Piotr Zielinski die wel binnen wist te werken.

Strafschop

Op slag van rust kreeg de stuntploeg van coach Hervé Renard de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Salem Al-Dawsari legde aan voor een makkelijk gegeven penalty maar schoot slap binnen. Ook in de rebound wist de Poolse keeper Szczęsny te redden.

Ook in de tweede helft ging het duel op en neer, Saudi-Arabië startte fel en kreeg al snel twee kansen. Maar ook Polen was gevaarlijk; oud-Ajax-spits Arek Milik kopte op de lat en Lewandowksi raakte de paal.

Saudische
Lees ook:
Saudische koning geeft iedereen dag vrij na zege op Argentinië

Na nog een grote kans van Saudi-Arabië, werd het uiteindelijk 2-0 voor Polen. Lewandowksi strafte een Saudische fout af en maakte daarmee in zijn vijfde WK-wedstrijd zijn eerste doelpunt op het eindtoernooi. 

Vanavond spelen de andere twee landen in de poule tegen elkaar: Mexico - Argentinië.