Ga naar de inhoud
Opvolger Dirk Kuijt

Dick Advocaat wordt nieuwe trainer ADO Den Haag

Dick Advocaat Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Dick Advocaat wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De geboren Hagenaar, die een jaar geleden stopte als bondscoach van Irak, volgt de ontslagen Dirk Kuijt op, heeft algemeen directeur Edwin Reijntjes bevestigd.

ADO, dat dit seizoen promotie naar de eredivisie als doelstelling had gesteld, staat momenteel  17e in de eerste divisie. De ploeg won in de zestien wedstrijden onder Kuijt slechts vier keer. Maandag presenteert de club de nieuwe trainer. 

Advocaat zei eerder vandaag in het televisieprogramma De Oranjewinter bij Veronica al dat de vraag op tafel lag: "Ze hebben gevraagd of ik trainer wilde worden. Ik heb gezegd dat ik er voor opensta. Juist omdat ze zeventiende staan in de Keuken Kampioen Divisie. Het is wel interessant."

Lange lijst

De 75-jarige Advocaat leek zijn loopbaan te hebben beëindigd, nadat hij vertrok als trainer van Irak. Daarvoor was hij de laatste jaren onder meer nog werkzaam bij Feyenoord, FC Utrecht en Sparta Rotterdam. Als voetballer begon hij ooit zijn carrière bij ADO, maar die club ontbrak nog in de lange lijst van clubs en landenploegen die hij trainde. 

Kuijt
Lees ook:
Kuijt ontslagen als hoofdtrainer ADO Den Haag

Kuijt was bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Katwijker stopte in 2017 met voetballen en deed daarna in de jeugd van Feyenoord ervaring op als trainer. Hem werden de tegenvallende prestaties van ADO kwalijk genomen.