Ga naar de inhoud
Voetbal

De Jong houdt zich vast aan wedstrijden tegen sterke ploegen

Frenkie de Jong vindt niet dat er na het zwakke optreden van Oranje op het WK tegen Ecuador (1-1) reden is tot paniek. De middenvelder houdt zich vast aan het spel van het Nederlands elftal in eerdere wedstrijden.

"We hebben laten zien dat we het kunnen, ook tegen sterke tegenstanders", zei De Jong. "We gaan er hard aan werken. Ik heb het volste vertrouwen dat het beter zal gaan."

De Jong onderstreepte op de persconferentie na de wedstrijd in het Khalifa International-stadion de woorden van bondscoach Louis van Gaal. "Het was niet goed genoeg in balbezit, we waren gewoon niet goed aan de bal. Wat dat betreft was het hetzelfde verhaal als tegen Senegal, maar het was nu nog erger. We zien niet goed waar de vrije man is en hoe we daar moeten komen. We gaan het analyseren."

Nederland zal na vrijdag nog maar door weinigen worden gezien als titelkandidaat. Van Gaal en De Jong geven de hoop niet op. "Het gevoel om wereldkampioen te worden is niet minder", sprak De Jong. "Dat doel blijf onveranderd, ook al is er tegenslag."