Ga naar de inhoud
'Moed niet laten zakken'

Louis van Gaal na gelijkspel: 'We laten de moed niet zakken'

Louis van Gaal en Nathan Aké Beeld © ANP

Bondscoach Louis van Gaal zag na het tegenvallende duel van Oranje met Ecuador (1-1) zeker nog een lichtpunt. "Dat is dat wij niet hebben verloren, maar nog een punt hebben gepakt", zei hij bij de NOS. "Dat is belangrijk. We laten de moed ook niet zakken. We moeten zorgen voor meer balans in het elftal bij balbezit. Daar ga ik aan werken."

"De spelers kunnen het, maar hebben het vandaag niet laten zien", vervolgde Van Gaal. "Ecuador was feller en won elk duel. Dat heeft niks te maken met dat wij niet zouden willen. Iedereen wilde heel graag. De strijdbaarheid zit echter in hun voetbalcultuur. Bij balbezit hadden we er meer tegenover moeten stellen. Dat hebben we niet gedaan, want we raakten de bal veel te vaak kwijt. Daardoor kwamen we in de problemen."

Oranje
Lees ook:
Oranje speelt gelijk tegen Ecuador, en daar mogen we niet over klagen

Aanvoerder Virgil van Dijk sloot zich daarbij aan. Volgens hem was Ecuador vooral agressiever.  "Onze tegenstander is niet van wereldformaat, maar speelde wel heel fel. Daardoor verloren wij toch te vaak de bal."

Geen onderschatting

Van onderschatting was in elk geval geen sprake,  zei hij direct na afloop.

Ook Steven Berghuis was kritisch en zocht niet naar excuses  "Dit was niet goed", zei hij. "Maar dit was denk ik wel het maximaal haalbare voor ons. Natuurlijk denk ik als aanvaller en wil ik altijd winnen. Maar Ecuador was beter. We mogen niet mopperen over dit gelijkspel."

"Het moet zo snel mogelijk beter, want zoveel tijd is er niet", blikte middenvelder Teun Koopmeiners. Dinsdag speelt Oranje tegen het gastland.

Bekijk ook: Van Irakees tot Keniaan: zij houden van Oranje

02:28
In Doha in Qatar vieren de Oranjefans een feestje. Maar lang niet iedereen komt ook echt uit Nederland. Fans met een oranje hart zijn van over de hele wereld naar Qatar gekomen om het Nederlands elftal te supporten. ''Het is het beste team van de wereld